Blog

Η Σταυρούλα Κρίκη προτείνει: Μuffins ομελέτας

Γράφει η
Συστατικά
1 κ.σ ελαιόλαδο
4 φέτες γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
8 αβγά
1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί με 10% λιπαρά
¼ φλιτζάνι ημι-άπαχο γάλα
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και ½ κ.γ. αλάτι. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέστε τη γαλοπούλα και σοτάρετε 1-2 λεπτάκια ακόμα. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα αβγά, το υπόλοιπο αλάτι, το πιπέρι και το γάλα με σύρμα. Προσθέστε το τυρί και το μείγμα λαχανικών και ανακατέψτε.
Λαδώστε ελαφρά τις θήκες από ταψάκι για μάφινς ή χρησιμοποιήστε χαρτάκια για μάφινς. Γεμίστε κάθε θηκούλα μέχρι σχεδόν πάνω με το μείγμα σας.
Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν.
Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν. Φάτε τα ζεστά ή αποθηκεύστε σε τάπερ στο ψυγείο για 3-4 μέρες. Εναλλακτικά, αφού κρυώσουν αποθηκεύστε στην κατάψυξη μέχρι 2 μήνες.
 
 
Το καλάθι είναι άδειο