Blog

Μοσχαρίσιο συκώτι στο grill με κουσκουσάκι, αρακά και κρέμα από γιαούρτι & κάπαρη από τον Θοδωρή Μήτση

Γράφει η
Το συκώτι είναι πολύ γνωστό για την υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, βιταμίνες  και πρωτεΐνη. Δικαίως συναντάται στο διαιτολόγιο κάθε αθλητή και αποτελεί ένα θαυμάσιο γεύμα κυρίως μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα.
Υλικά για 2 άτομα
 
300 γρ  Συκώτι μοσχαρίσιο 
100 γρ  Κουσκούς               
50 γρ   Αρακάς βρασμένος
1/2 κ.σ Κάπαρη ψιλοκ.       
2 κ.σ    Γιαούρτι 2%          
2 κ.σ    Ελαιόλαδο             
1 κ.γ    Μουστάρδα             
1 κ.γ    Άνηθος ψιλοκ.    
1 κ.σ    Μαϊντανός ψιλοκ.
1/2 κ.σ Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκ. 
Αλάτι/πιπέρι ανάλογο
1/2 κ.γ Φρέκο θυμάρι
1/3 λγ  Λεμόνι χυμός  
1/2 τεμ.Λεμόνι ξύσμα
 
Συνολικά διατροφικά στοιχεία
 
  74γρ. Πρωτεΐνες        
 104γρ.Υδατάνθρακες  
  46γρ. Λίπη                   
  1126  Θερμίδες        
 
Εκτέλεση :
 
Σε σκεύος ανάμειξης τοποθετούμε το κουσκούς με ίσια  ποσότητα νερού (αναλογία 1 προς 1), μερικές σταγόνες λεμονιού και αφήνουμε να το απορροφήσει. Μαρινάρουμε το συκώτι με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι/πιπέρι και φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου (στο grill) ή σε ραβδωτό τηγάνι για λίγα λεπτά γυρίζοντας από τις δυο πλευρές (προσέχουμε να μην παραψηθεί και στεγνώσει). Αναμειγνύουμε το έτοιμο πλέων κουσκούς με τον βρασμένο αρακά, λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό, ανάλογο αλάτι και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε ανάλογα με μια κρέμα από γιαούρτι, μουστάρδα, άνηθο, κάπαρη και  ελαιόλαδο. Διορθώνουμε τη γεύση από αλάτι/πιπέρι.  
 
Πηγή:https://goo.gl/aL9psW

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο