υλικά για 2 μερίδες
3 κουτ.σουπ.γιαούρτι 2%
1 κουτ.σουπ.κράνμπερι αποξ.
2 κουτ.σουπ.στραγάλια αφράτα
1/3 κουπ. αμύγδαλα ψημ.
2 φύλλα δυόσμο
1/3 τεμ.πορτοκάλι ξύσμα
½ τεμ μπανάνα
½ κουτ.σουπ.κακάο
2 κουτ.σουπ.μέλι
συνολικά διατροφικά στοιχεία
πρωτεΐνες 19,5 γρ.
υδατάνθρακες 101 γρ.
λίπη 26 γρ.
θερμίδες 716
Εκτέλεση :
Το επιδόρπιο χωρίζεται σε τρία μέρη. Την κρέμα κακάο, την κρέμα γιαουρτιού, και τέλος τη σύνθεση.
Για την κρέμα κακάο :
Σε προσέσορα προσθέτουμε τη μπανάνα με το μισό μέλι, τα στραγάλια, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα δουλεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουν λεία κρεμώδη υφή. Δοκιμάζουμε τη γεύση από γλυκύτητα και προσθέτουμε ανάλογα το μέλι.
Για την κρέμα γιαούρτι :
Πάλι στον προσέσορα τοποθετώ τα κράνμπερι με το αμύγδαλο και τα φύλα δυόσμου δουλεύοντας τα πολύ καλά μέχρι να ψιλοκοπούν. Έπειτα προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζω και εδώ από γλυκύτητα και διορθώνω ανάλογα.
Σύνθεση :
Σε ποτήρι ή ανάλογο σκεύος σερβιρίσματος του γούστου σας προσθέτετε εναλλάξ τις δύο κρέμες. Στα ενδιάμεσα στάδια και την κορυφή μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο τριμμένο με κράνμπερι και λίγο μέλι. Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.
Πηγή:https://goo.gl/ePqAAM