Blog

Eπιδόρπιο γιαούρτι με κράνμπερι, στραγάλια & αμύγδαλο από τον Θοδωρή Μήτση

Γράφει η
Είναι και οι στιγμές που θέλεις κάτι γλυκό και ταυτόχρονα να αποφύγεις τα βούτυρα τις ζάχαρες και ότι λογιών Ε κυκλοφορεί σε αυτόν  τον κόσμο. Θέλεις να μείνεις fit ή απλά βαριέσαι να βγεις από το σπίτι σου μέχρι την γωνία που υπάρχει το φανταχτερό ζαχαροπλαστείο με την απίστευτη ποικιλία του σε ζαχαρένιες λειχουδιές. Ελπίζω να θέλεις να μείνεις fit και να κάνεις την κίνηση ανοίγοντας το ντουλάπι Νο2 αποφεύγοντας τον Mr. Zong της παλιάς εποχής (αν με κατάλαβες). Το πιο κάτω επιδόρπιο αποτελεί μια απολαυστική εκδοχή του γνωστού γιαουρτιού με μέλι δημιουργώντας μια θρεπτική και ταυτόχρονα πρωτότυπη ίντριγκα γεύσεων. Μη φοβηθείτε τα στραγάλια. Σε συνδυασμό με το κακάο αποκτούν μια πολύ ουδέτερη γεύση. Προσωπικά έχω πάντα μαζί μου για τις στιγμές “αδυναμίας”, καθώς είναι πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, και φολικού οξέος. Φανταστείτε το σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά…! Αυταααά.  :)
υλικά για 2 μερίδες
 
3 κουτ.σουπ.γιαούρτι 2%
1 κουτ.σουπ.κράνμπερι αποξ.
2 κουτ.σουπ.στραγάλια αφράτα
1/3 κουπ. αμύγδαλα ψημ. 
2 φύλλα δυόσμο 
1/3  τεμ.πορτοκάλι ξύσμα
½ τεμ μπανάνα 
½ κουτ.σουπ.κακάο
2 κουτ.σουπ.μέλι
 
συνολικά διατροφικά στοιχεία
 
πρωτεΐνες 19,5 γρ.
υδατάνθρακες 101 γρ.
λίπη 26 γρ.
θερμίδες 716
 
Εκτέλεση :
 
Το επιδόρπιο χωρίζεται σε τρία μέρη. Την κρέμα κακάο, την κρέμα γιαουρτιού, και τέλος τη σύνθεση.
 
Για την κρέμα κακάο :
 
Σε προσέσορα προσθέτουμε τη μπανάνα με το μισό μέλι, τα στραγάλια, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα δουλεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουν λεία  κρεμώδη υφή. Δοκιμάζουμε τη γεύση από γλυκύτητα και προσθέτουμε ανάλογα το μέλι.
 
Για την κρέμα γιαούρτι :
 
Πάλι στον προσέσορα τοποθετώ τα κράνμπερι με το αμύγδαλο και τα φύλα δυόσμου  δουλεύοντας τα  πολύ καλά μέχρι να ψιλοκοπούν. Έπειτα προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζω και εδώ από γλυκύτητα και διορθώνω ανάλογα.
 
Σύνθεση :
 
Σε ποτήρι ή ανάλογο σκεύος σερβιρίσματος του γούστου σας προσθέτετε εναλλάξ τις δύο κρέμες. Στα ενδιάμεσα στάδια και την κορυφή μπορείτε να προσθέσετε αμύγδαλο τριμμένο με κράνμπερι και λίγο μέλι.  Αφήνουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε.  
 
Πηγή:https://goo.gl/ePqAAM

Δείτε επίσης

Bee yourself

To pharmacybee είναι μια μεγάλη online παρέα

Στείλε μας το άρθρο σου

Το καλάθι είναι άδειο