Blog

Μπιφτέκια σολομού από την διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Γράφει η
Μερίδες: 8 μπιφτέκια (4 μερίδες)
Συστατικά
Μισό κιλό φρέσκο σολομό
¾ φλιτζάνι βρώμη
Ο χυμός από μισό λεμόνι
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αβγό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλατοπίπερο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
 
Βγάλτε την πέτσα από το σολομό και τυχόν κοκαλάκια που μπορεί να έχει. Κόψτε το σολομό σε κύβους και βάλτε τα κομμάτια στο πολυκόφτη. Λειτουργήστε το πολυμίξερ για 40-60 δευτερόλεπτα μέχρι ο σολομός να γίνει κιμάς. Μεταφέρετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε στο σολομό τα υπόλοιπα υλικά: τη βρώμη, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αβγό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Αναμείξτε τα υλικά και με βρεγμένα χέρια σχηματίστε μπιφτέκια. Βάλτε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και μεταφέρετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξουν.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πάνω σε μεσαία φωτιά, ζεστάνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Όταν το τηγάνι κάψει, προσθέστε τα μπιφτεκια σολομου και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε ζεστά με σαλάτα ή μέσα σε ψωμάκια σαν μπέργκερ.
 
Σημειώσεις
Στις φωτογραφίες η σος που φαίνεται είναι 1 γιαουρτάκι με 2 κ.γ. μουστάρδα, 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα και σκόνη σκόρδου. Μπορείτε επίσης να συνοδέψετε με σπιτικό τζατζίκι: 1 γιαουρτάκι, 1 μικρό αγγουράκι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη, 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ανηθο και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
 
 
Το καλάθι είναι άδειο