Blog

Αφράτο κέικ λεμονιού-πορτοκαλιού

Γράφει η
Υλικά 
 
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 αβγά
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 λεμόνι (χυμός)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ κονιάκ
 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το έντονο ανακάτεμα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε τα υλικά. Αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε σιγά-σιγά, για να γίνει αφράτο το κέικ μας. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
 

Δείτε επίσης

Bee yourself

To pharmacybee είναι μια μεγάλη online παρέα

Στείλε μας το άρθρο σου

Το καλάθι είναι άδειο