Blog

Να πως φτιάχνουμε κινέζικα dumplings

Γράφει η
Για τη γέμιση:
 
* 200γρ κιμά χοιρινό
* 200γρ βρασμένες γαρίδες χωρίς κέλυφος ψιλοκομμένες
* 1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
* 1 σκελίδα σκόρδο  θρυμματισμένο
* 5 φρέσκα κρεμμυδάκια  ψιλοκομμένα
* 1 κουταλιά της σούπας  oyster sauce
* 1 κουταλιά της σούπας  σόγια sauce
* 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι ρυζιού ( Η απλό ξύδι αν δεν βρίσκετε)
* 1 / 4 κουταλάκι κινέζικα μπαχαρικά
 
Για την σάλτσα (dip):
 
* 3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι
* 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
* 1 κουταλιά της σούπας νερό
* 1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη 
* Λίγες σταγόνες σησαμέλαιο
* 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ κομμένο σε φέτες πολύ λεπτες
 

Πολυμέσα

Το καλάθι είναι άδειο