Blog

Τι γνωρίζετε για την γλυκοπατάτα;

Γράφει η
Τι είναι η γλυκοπατάτα;
Η γλυκοπατάτα είναι ένα αμυλούχο, λαχανικό με γλυκιά γεύση. Έχει ένα λεπτό, καφέ δέρμα στο εξωτερικό με έγχρωμη σάρκα μέσα - συνήθως πορτοκαλί, αλλά άλλες ποικιλίες είναι άσπρες, πορφυρές ή κίτρινες. Μπορείτε να φάτε γλυκοπατάτες ολόκληρες ή ξεφλουδισμένες, και τα φύλλα του φυτού είναι επίσης βρώσιμα.
Μπορούν και τα δύο είδη να ονομάζονται «πατάτες», αλλά οι γλυκές και οι λευκές πατάτες δεν σχετίζονται μεταξύ τους.Από βοτανικής απόψεως ανήκουν σε άλλες οικογένειες. 
 
Διατροφική αξία της γλυκοπατάτας
 
Οι γλυκοπατάτες είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών καθώς και μια καλή ποικιλία από βιταμίνες και μέταλλα, όπως σίδηρο, ασβέστιο και σελήνιο, και αποτελούν καλή πηγή για τις περισσότερες βιταμίνες Β και βιταμίνη C. Ένα από τα βασικά διατροφικά οφέλη της γλυκο πατάτας είναι ότι έχει σε υψηλά ποσοστά το  αντιοξειδωτικό γνωστό ως β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α όταν καταναλωθεί.
 
Το καλάθι είναι άδειο