Blog

Σαλάτα με σιτάρι τσίλι και ανθότυρο

Γράφει η
Υλικά:
 
1 ½ φλιτζάνι μαλακό σιτάρι
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ τσίλι, νιφάδες
½ κ.γ πάπρικα (προαιρετικά)
 
Εκτέλεση
 
Βήμα 1ο: Μουλιάζουμε το σιτάρι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Βήμα 2ο: Το βράζουμε με αρκετό νερό και 2 κ.γ αλάτι για 1 ώρα ή μέχρι το σιτάρι να φουσκώσει. Αν το σιτάρι παραμένει πολύ σκληρό βράζουμε επιπλέον 15-30 λεπτά. Το σιτάρι όσο καλά και να βράσει θα είναι λίγο σκληρό.
Βήμα 3ο: Στη συνέχεια το σουρώνουμε κρατώντας 1-2 κ.σ από το νερό που το βράσαμε και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το τσίλι και το ελαιόλαδο.
Βήμα 4ο: Κόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια .
Βήμα 5ο: Μεταφέρουμε το σιτάρι με τις ντομάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
Βήμα 6ο: Προσθέτουμε το ανθότυρο και ρίχνουμε το νερό που έχουμε κρατήσει και λίγο ελαιόλαδο πριν το σερβίρισμα.
 
Το καλάθι είναι άδειο