Blog

Υπέροχο χούμους με πέστο από την Allyson

Γράφει η
Υλικά
1 σακουλάκι ρεβύθια, βρασμένα,στραγγισμένα και ξεπλυμένα
1 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
Χυμός 1 λεμονιού
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 φλιτζανιού τριμένα κάσιους
κουκουνάρια
1/4 φλιτζανιού νερό
Αλάτι και πιπέρι 
Αποξηραμένες ντομάτες σε ηλιέλαιο (για επικάλυψη)
 
Εκτέλεση
 
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε το βασιλικό, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τυρί, το ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.Βάζουμε το πέστο σ' ένα μπολ. 
Στον επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα αποφλοιωμένα ρεβύθια, τα κάσιους, χυμό λεμονιού και το νερό. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Βάλτε το χουμούς σε ένα μπολ και ραντίστε με το πέστο.Προσθέστε τις αποξηραμένες  ντομάτες και τα κουκουνάρια. Σερβίρεται με λαχανικά σε φέτες, πίτα ή γλυκά πατατάκια.
 
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο