Blog

Φαλάφελ η νέα χορτοφαγική μανία

Γράφει η
Υλικά
30 κομμάτια
περίπου 2 φλιτζάνια ξηρά ρεβύθια
1 μικρό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1  3/4 κγ γλυκού αλάτι
2 κγ κύμινο
1 κγ τριμμένο κόλιανδρο
1/4 κγ μαύρο πιπέρι
1/4 κγ πιπέρι καγιέν
1 πρέζα κάρδαμο
 
Οδηγίες
 
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και να τα καλύπτουμε με νερό.Βάζουμε κι ένα κουταλάκι σόδα. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.Στη συνέχεια στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα ρεβύθια καλά.
  • Ρίχνουμε στο μίξερ τα ρεβύθια μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο , τον μαϊντανό, το αλεύρι, το αλάτι, το κύμινο, τον κόλιαντρο, μαύρο πιπέρι, πιπέρι καγιέν και κάρδαμο.Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και  βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  • Τηγανίζουμε τα φαλάφελ για 2-3 λεπτά απο κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε πάνω σε πίτα με γιαούρτι και λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!!!
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο