Blog

Μια δυναμωτική σαγκρία με κομπούχα

Γράφει η
Οι ισπανικές ρίζες της σαγκρία δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ, και επειδή το κόκκινο κρασί είναι τις περισσότερες φορές η βάση της σαγκρία, πιθανολογείται πως έχει πάρει το όνομα της από το ισπανικό sangre, δηλαδή αίμα. Μάλλον πρόκειται για ένα ισπανικό Bloody Mary!
Συστατικά
 
1,5 μπουκάλια κόκκινου κρασιού (750 ml φιάλη - Merlot ή Malbec λειτουργούν καλά)
1 μπουκάλι kombucha (Kombucha-Πρόκειται για ένα ζυμομύκητα που αρκετοί τον γνωρίζουν ως «τσάι της Μαντζουρίας». Ο συγκεκριμένος ζυμομύκητας αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς», που συνήθως είναι υγρό από προηγούμενη ζύμωση.)
1-2 μήλα
3 πορτοκάλια
½ φλιτζάνι χυμό ροδιού
½ φλιτζάνι cranberries (προαιρετικά)
Αφρώδες νερό (προαιρετικά)
 
Οδηγίες
 
  • Κόψτε τα μήλα σε μικρούς κύβους.Χρησιμοποιήστε μια γυάλινη κανάτα.Κόψτε ένα πορτοκάλι σε λεπτές φέτες και προσθέστε τα στην κανάτα μαζί με τα μήλα. Ρίξτε το χυμό από τα άλλα δύο πορτοκάλια μέσα στην κανάτα.
  • Προσθέστε το χυμό του ροδιού και προαιρετικά cranberries.Προσθέστε το κρασί.Βάλτε την κανάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και έως 24.Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε την sangria, προσθέστε την kombucha και ανακατέψτε.
  • Για μια πιο δροσερή σαγκρία,βάλτε και αφρώδες νερό.
 
 
Το καλάθι είναι άδειο