Blog

Πως το τρίβουν το πιπέρι;

Γράφει η
Είναι στο τραπέζι μας σχεδόν κάθε μέρα. Μερικοί το λατρεύουν, μερικοί το αποφεύγουν, μερικοί το ξορκίζουν. Εκτός από το να νοστιμίζει τα πιάτα μας κάνει καλό ή κακό; 
Τί λένε οι μελέτες;
Μίσιγκαν (Michigan USA)
 
Μια πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύτηκε στο Cell Biochemistry and Biophysics έφερε στο φως μια σειρά από οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση μαύρου πιπεριού στο φαγητό.
 
Η μελέτη ερευνούσε τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση μαύρου πιπεριού μαζί με το φαγητό για 90 μέρες.
 
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα ευρήματα:
 
  • Ενισχύει την πέψη: Βοηθά στην αποφυγή δυσπεψιών, δυσκοιλιότητας και διάρροιας
  • Καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι επιβραδύνει την ανάπτυξη μερικών τύπων καρκίνου (στήθος, δέρμα, κόλον)
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους: Ο φλοιός από το μαύρο πιπέρι περιέχει μια ουσία που βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων
  • Ανακουφίζει από το βήχα και τη βουλωμένη μύτη: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό
  • Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία: Η έρευνα έδειξε ότι το μαύρο πιπέρι βελτιώνει τα επίπεδα της αρτηριακή πίεσης και μειώνει τις φλεγμονές.
  • Δρά αντιοξειδωτικά: Εξουδετερώνει ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για μια σειρά από εκφυλιστικές ασθένειες και βλάβες στον οργανισμό.
 
Η ομάδα των επιστημών σημειώνει πως είναι καλύτερο το φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πιάτο που μόλις έχει σερβιριστεί παρά το πιπέρι στο φαγητό που μαγειρεύεται. Κοινώς, βάλτε το καθένας στο πιάτο του κατά βούληση!
 
Άρα δε νοστιμίζει απλά.
 
Το καλάθι είναι άδειο