Blog

Pico de Gallo,μια ωμή πεντανόστιμη, καυτερή σάλτσα

Γράφει η

Μπορείς να το πεις και "ωμή σάλτσα ντομάτας". Μπορεί επίσης να το πεις "φρέσκια σάλτσα".Η ακριβής μετάφραση για τo Pico de gallo είναι το ράμφος του κόκορα, αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος γιατί.

Κλασική συνταγή pico de gallo

  • Ψιλοκομμένη ντομάτα
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Κόλιανδρο
  • Πιπεριές jalapeño
  • Χυμό και ξύσμα lime

Πώς να κάνετε το καλύτερο Pico de Gallo;

Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μου για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το καλύτερο pico de gallo που είχατε ποτέ.

1) Χρησιμοποιήστε ώριμες κόκκινες ντομάτες.

Οι ώριμες ντομάτες είναι απολύτως καθοριστικές .Κόψτε τις ντομάτες σας αφού αφαιρέσετε τους σπόρους.Το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια, τα οποία τείνουν να έχουν καλή γεύση όλο το χρόνο.

2) Κόψτε τα συστατικά σας πολύ λεπτά.

Ψιλοκόψτε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τις jalapeño πιπεριές και τον κόλιανδρο και θα ανταμειφθείτε με περισσότερη γεύση σε κάθε μπουκιά. Αυτό αξίζει την πρόσθετη προσπάθεια!

3) Αφήνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές,αλατισμένα και με χυμό lime να μαριναριστούν και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες και τον κόλιανδρο.

Έχω δοκιμάσει pico de gallo και με τους δύο τρόπους με μαριναρισμένο κρεμμύδι / jalapeño και με όλα τα συστατικα μαζί. Οι μαριναρισμένες παρτίδες κρεμμυδιού / jalapeño ήταν πράγματι οι πιο γευστικές μου παρτίδες.Αυτό το "βήμα" δεν παίρνει επιπλέον χρόνο, γι 'αυτό το συνιστώ.

4) Αφήστε το pico να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Αυτό το βήμα δίνει στα υλικά τον χρόνο για να ανακατευτούν και να βγάλουν έξω το καλύτερό τους. Καθώς οι ντομάτες και τα υπόλοιπα συστατικά ξεκουράζονται, το αλάτι αντλεί την υγρασία από τα συστατικά και συμπυκνώνει τη γεύση τους.

Εάν δεν πρόκειται να σερβίρετε το pico de gallo αμέσως, μπορείτε να το ψύξετε για μερικές ώρες ή ακόμα και μια ολόκληρη μέρα.

5) Σερβίρετε με το κουτάλι.Συνοδεύει πίτες καλαμποκιού χωρίς η με τυρί.Συνοδεύει με επιτυχία το ψητό κρέας ή το κεμπαπ απογειώνοντας το πιάτο.Καλή μας όρεξη!!!

Πηγή:https://cookieandkate.com/2018/classic-pico-de-gallo-recipe/

 

Το καλάθι είναι άδειο