Blog

Ταρτάκια με σολομό και καρδιές αγκινάρας

Γράφει η
Ταρτάκια με σολομό και αγκινάρες, που γίνονται με χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά συστατικά.Για brunch ή late breakfast- μια καινούργια μόδα που μας ταιριάζει γάντι-.
 
Συστατικά για τη ζύμη
 
Αλεύρι-200 γραμμάρια, ολικής αλέσεως
Αλάτι-1/2 κουταλάκι του γλυκού, ιωδιούχο
Αυγό-1
Μαργαρίνη-100 g
 
Για τη γέμιση
 
Σολομός-70 g, καπνιστό
Αγκινάρες-220 g, μόνο οι καρδιές
Γιαούρτι-150 g, χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
Αυγά-2
Χρένο ή ρέβα ή ραπανάκι-1 κουταλάκι του γλυκού, πρόσφατα τριμμένο
Αλάτι ιωδιούχχο,Πιπέρι
 
Εκτέλεση:
 
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αβγό, το αλάτι και τη μαργαρίνη και δουλέψτε μια εύκαμπτη ζύμη. Τυλίξτε με μεμβράνη τη ζύμη και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
 
Κόψτε τον σολομό σε λεπτές λωρίδες. Αδειάστε τις αγκινάρες και κόψτε σε λεπτές λωρίδες. Βάλτε και τα δύο σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το γιαούρτι, το αυγό και το χρένο.Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
 
Διαχωρίστε τη ζύμη σε έξι κομμάτια και βάλτε κάθε κομμάτι σε μία φόρμα για τάρτες.Γεμίστε τα ταρτάκια με το υλικό και πασπαλίστε με τυρί.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 ° C με θερμότητα από πάνω και κάτω) για περίπου 20 λεπτά. Τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με βότανα.
 
Το καλάθι είναι άδειο