Blog

Με ποιες τροφές αναπληρώνουμε το κολλαγόνο;

Γράφει η
Η υγεία του δέρματός σας, είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία της δομής του και τη δημιουργία τοίχους προστασίας από τις τοξίνες και άλλους εξωτερικούς, βλαβερούς παράγοντες.
Όταν αρχίσει να πέφτει η παραγωγή κολλαγόνου, δεν έχουν χαθεί όλα. Υπάρχουν κάποιες τροφές πλούσιες σ’ αυτήν την πρωτεΐνη και άλλες που μπορούν να σας βοηθήσουν να την παράγετε.
 
Ζελατίνη
Η ζελατίνη αποτελείται κατά 90%, από παράγωγα πρωτεΐνης κολλαγόνου. Είναι επίσης, πολύ χαμηλή σε θερμίδες.
 
Φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C
Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου. Θα τη βρείτε σε πορτοκάλια, λεμόνια, ακτινίδια, γκρέιπφρουτ, μάνγκο, ανανά και άλλα
 
Τροφές πλούσιες σε θείο
Τροφές όπως το σέλινο, οι πράσινες και μαύρες ελιές, το σκόρδο, το αγγούρι, οι μπανάνες, τα κρεμμύδια και το τόφου, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.
 
Το καλάθι είναι άδειο