Blog

Όταν το φαγητό γίνεται μπελάς.Τι είναι η κλίμακα Scoville;

Γράφει η
Όταν αρχίσετε να μετράτε το φαγητό σας σε εκατομμύρια βαθμούς Scoville, βρίσκεστε σε καλό δρόμο.Η κλίμακα Scoville είναι μια μέτρηση της καυστικότητας της γεύσης  μίας  καυτερής πιπεριάς. Ο αριθμός των μονάδων Scoville  δείχνει την ποσότητα της υπάρχουσας  καψαϊκίνης.
Η πιπεράτη χήρα
 
Η ινδική κουζίνα είναι ίσως η πιο δημοφιλής στην Μεγάλη Βρετανία, με το κάρι να έχει την τιμητική του. Ένα ινδικό εστιατόριο στο Γκράνθαμ της Αγγλίας σερβίρει ένα πιάτο, το Κάρι Χήρα, το οποίο περιέχει 20 Naga Infinity πιπεριές. Ενδεικτικά, κάθε μια από αυτές έχει περίπου ένα εκατομμύριο βαθμούς στην κλίμακα Scoville. Έως τώρα μόνο ένας άνθρωπος κατάφερε να τελειώσει το πιάτο και του πήρε πάνω από μια ώρα. Ο τολμηρός καλοφαγάς στο τέλος υπέφερε από παραισθήσεις, ενώ άλλοι επίδοξοι «ήρωες» έχουν αντιμετωπίσει έντονη εφίδρωση, τρέμουλο, εμετό και λυγμούς. Υπάρχει λόγος άλλωστε που οι μάγειρες φορούν προστατευτικές μάσκες όταν προετοιμάζουν το πιάτο.
 
Το καλάθι είναι άδειο