Blog

Γιατί πρέπει να δοκιμάσουμε γάλα αμυγδάλου;

Γράφει η
Το αμυγδαλόγαλα είναι μια νόστιμη και εναλλακτική επιλογή του ζωικού γάλακτος, που προκύπτει από την άλεση των αμυγδάλων και την ανάμειξή με νερό. Το γάλα αμυγδάλου συνιστά μια εξαιρετική επιλογή για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταναλώσουν το αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση στη κατανάλωση γάλακτος αμυγδάλου. Ωστόσο, πρόκειται για φυτικό παράγωγο που η ιστορία του ξεκινά ήδη από τον Μεσαίωνα. Από τότε δηλαδή που το αγελαδινό γάλα δεν αποτελούσε αξιόπιστη πηγή διατροφής, καθώς αλλοιωνόταν εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου. Κάτι που δεν ίσχυει για το αμυδαλόγαλα.
 
Διατροφική αξία
 
Το αμυγδαλόγαλα περιέχει ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών συστατικών που το καθιστούν μια πολύτιμη προσθήκη στη δίαιτα μας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως 1 φλιτζάνι προσφέρει στον οργανισμό το 50% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε βιταμίνη E.Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η περιεκτικότητα βιταμίνης D και ασβεστίου. 
 
Οφέλη
 
  • Λίγες θερμίδες
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα
  • Πλούσιο σε βιταμίνη Ε
  • Καλή πηγή ασβεστίου
  • Δεν περιέχει λακτόζη
 
Παρενέργειες
 
Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό ρόφημα, που μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια από όλες τις ηλικιακές ομάδες, εκτός τα βρέφη, αρκεί βέβαια να τηρείται το μέτρο.
 
Αντενδείκνυται μόνο για όσους έχουν αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς και ειδικότερα στα αμύγδαλα.
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο