Blog

Το παστράμι προκαλεί τον ουρανίσκο

Γράφει η
 
Η βιβλιογραφία λέει ότι το παστράμι είναι εβραϊκής έμπνευσης αλλαντικό μόσχου και πως η τεχνική παρασκευής του ταξίδεψε στην Αμερική μαζί με Εβραίους της Ρουμανίας τον 19ο αιώνα. Η λέξη είναι δάνειο από την τουρκική «pastirma», που θυμίζει τον δικό μας παστουρμά.
 
Πώς φτιάχνεται;
  
Το νεοϋορκέζικο παρασκευάζεται από διάφορα μέρη του μοσχαριού, και κυρίως από στήθος. Τα κομμάτια μαρινάρονται μέσα σε άρμη, στραγγίζονται, καλύπτονται με ολόκληρους κόκκους μπαχαρικών, καπνίζονται και ψήνονται στον ατμό. Το αποτέλεσμα είναι ένα δυνατής γεύσης ζουμερό αλλαντικό, που παντρεύει την «καθαρή» νοστιμιά του μοσχαριού με την ένταση των μπαχαρικών της επικάλυψης. Παρά το ότι φτιάχνεται με λιπαρά μέρη του ζώου, δεν είναι ιδιαίτερα λιπαρό, καθότι στραγγίζει από τα περιττά λίπη κατά το ψήσιμο.Το λατρεύουν οι Αμερικανοί, είναι ιδανικό για σάντουιτς, αλλά σε πλατό, μαζί με ένα εκλεκτό κρασί, αποκτά γκουρμέ διάσταση.
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο