Blog

Ο Chef Δημήτρης Καραγκούνης μαγειρεύει "Φιλέτο σολομού με κινόα" για το Pharmacybee

Γράφει ο
Υλικά για 2 άτομα:
 
2 φιλέτα σολομού 250 γρ
2. κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. λεμόνι
½ κ.σ. άνιθο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. κινόα
Μισό αβοκάντο
1 ντομάτα
Προαιρετικά ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση:

Για τον σολομό:
  • Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον περνάμε από το τηγάνι ώστε να αποκτήσει κρούστα.
  • Ετοιμάζουμε ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 1 κ.σ. λεμόνι, περίπου 1 κ.σ. άνηθο και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού προαιρετικά .
  • Μόλις  βγάλουμε το φιλέτο από το τηγάνι, αλείφουμε (όχι από την πλευρά του δέρματος) με ένα πινέλο με το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
  • Φουρνίζουμε το ψάρι σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για 5-10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
 
Για την κινόα:
  • Βράζουμε την κινόα για 10 εως 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει.
  • Την αφήνουμε να στραγγίξει για 10 λεπτά περίπου και στην συνέχεια την ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ντομάτα, κατά προτίμηση κομμένα σε καρέ (τετραγωνάκια).Προσθέτουμε λάδι και λεμόνι ή λάιμ όσο θέλουμε .
  • Τέλος αλατοπιπερώνουμε
 
Το καλάθι είναι άδειο