Blog

Κροκέτες κουνουπιδιού με τυρί φέτα και σος γιαουρτιού

Γράφει η
Για τις κροκέτες:
 
10 φρέσκα ​​μπουκετάκια κουνουπίδι
1 μεγάλη πατάτα
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι up
2 κουταλάκια του γλυκού πολτοποιημένο φρέσκο ​​σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
150 γρ φέτα
2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 
2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο 
 
Για την σος:
 
1 φλυτζάνι γιαούρτι 2%
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού 
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού 
 
1. Βράζουμε για λίγο το κουνουπίδι και την πατάτα. Τοποθετούμε σε ένα μπολ το κουνουπίδι και την πατάτα και τα λιώνουμε με το πιρούνι. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι, το σκόρδο,το αλάτι, το πιπέρι,το τυρί και τα αυγά. Αν η ζύμη το χρειάζεται προσθέτουμε αλεύρι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την σος ανακατεύοντας τα υλικά. Καλή σας όρεξη.

Δείτε επίσης

Bee yourself

To pharmacybee είναι μια μεγάλη online παρέα

Στείλε μας το άρθρο σου

Το καλάθι είναι άδειο