Blog

H Allyson μας εξηγεί:Τα Οφέλη του Κουρκουμά για την Υγεία

Γράφει η
Όταν αισθανόμαστε χάλια, στρεφόμαστε στην ιατρική. Η έννοια αυτή δεν είναι νέα, καθώς οι άνθρωποι στηρίζονται στα φάρμακα για τη θεραπεία και την πρόληψη της ασθένειας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αυτό που έχει αλλάξει, είναι η πηγή για αυτές τις θεραπείες. Ενώ μπορεί να φανεί περίεργο σε εμάς τώρα για να φτάσoυν στο ράφι των καρυκευμάτων για την ανακούφιση από αυτό που τους ταλαιπωρούσε,οι προγόνοι μας, δοκίμασαν αυτές τις ζωντανές γεύσεις και κατάλαβαν ότι ήταν το εισιτήριο για την καλή υγεία. Ακόμη και χωρίς την επιστήμη για να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, οι άνθρωποι πριν από μας ήξεραν τα οφέλη για την υγεία του κουρκουμά, και των άλλων μπαχαρικών.
Η Ιστορία δοκιμάζει, η επιστήμη επιβεβαιώνει
 
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά της ιστορίας, αφού εδώ και καιρό χρησιμοποιείται στον κινέζικο και τον ινδικό πολιτισμό ως μαγειρικό συστατικό, ως θεραπεία, αλλά και ως βαφή στην κλωστοϋφαντουργία. Το ζωηρό κίτρινο χρώμα προέρχεται από την ένωση κουρκουμίνη, η οποία πιστεύεται ότι είναι η κύρια φαρμακολογική ουσία στον κουρκούμα. Η κουρκουμίνη συμβαίνει επίσης να είναι ένα ισχυρό αντι-φλεγμονώδες, κάτι που έχει ανακαλύψει η επιστήμη, αλλά αυτό διαισθητικά το είχαν καταλάβει και οι πρόγονοί μας που χρησιμοποιούσαν το μπαχαρικό ως θεραπευτικό παράγοντα με ισχυρά αντι-φλεγμονώδη αποτελέσματα. Ο κουρκουμάς είναι συγκρίσιμος με φάρμακα όπως η υδροκορτιζόνη χωρίς να έχει τοξικότητα και με το πρόσθετο πλεονέκτημα της νοστιμιάς του.
 
Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι η θεραπευτική εφαρμογή του κουρκουμά είναι εξίσου αποτελεσματική ή και περισσότερο από τα παρακάτω φάρμακα:
 
1. To Lipitor (φάρμακα χοληστερόλης)
 
2.Τα  στεροειδή φάρμακα
 
3.Το Prozac (αντικαταθλιπτικό)
 
4. Την Ασπιρίνη (αραιώνει το αίμα)
 
5. Τα Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων ιβουπροφαίνη και η ναπροξένη
 
6. Την οξαλιπλατίνη (φάρμακο χημειοθεραπείας)
 
7.Την μετφορμίνη (φάρμακο για τον διαβήτη)
 
Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί την ηπατική βλάβη, αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος και του καρκίνου του μαστού, μειώνει την εμφάνιση της νόσου του Alzheimer, και ανακουφίζει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
 
 
Δεν είμαστε τόσο έξυπνοι όσο η φύση και παρά την πρόοδο που κάνουμε, δεν θα είμαστε ποτέ. Μια μπουκιά φαγητού είναι κάτι περισσότερο από απλές θερμίδες, το λίπος σε γραμμάρια, και τις διαλυτές φυτικές ίνες που περικλείει. Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε πέρα ​​από αυτούς τους δείκτες διατροφής, όπως τα φυτοθρεπτικά συστατικά και άλλα αόρατα συστατικά των φυτών που έχουν κερδίσει την προσοχή μας για την βελτίωση της υγεία μας.
 
Αλλά ενώ εμείς θέλαμε να πιστεύουμε ότι η τρέχουσα κατανόησή μας για το πώς λειτουργούν τα πράγματα είναι χωρίς περικοπές, υπάρχουν τόσα πολλά που έχουμε να ανακαλύψουμε, πόσο μάλλον να καταλάβουμε.
 
Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο καλά μελετημένα φυτά στην ιστορία και μέσα από αυτή την έρευνα θέλουμε να καταλάβουμε τη δύναμη των φαρμακευτικών εφαρμογών του. Αλλά τι γίνεται με όλα τα άλλα μπαχαρικά στο ντουλάπι της κουζίνας σας; Αν τους δοθεί η ευκαιρία να ερευνηθούν εξίσου καλά, θα εμφανιστούν παρόμοια ευρήματα;
 
Τα καλά νέα είναι, ότι δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος ή τρομακτικές παρενέργειες που εμπλέκονται με την χρήση του συγκεκριμένου μπαχαρικού, απλά απίστευτα γευστικό φαγητό.
 
 
Σημείωση:
 
* Προσπαθώ να καταναλώνω κουρκουμά με την προσθήκη του σε τρόφιμα και ποτά, διότι πιστεύω ότι τα τρόφιμα είναι ο καλύτερος τρόπος για το σώμα μας να χρησιμοποιήσει τις ευεγερτικές τους ικανότητες Έχω επίσης λάβει κουρκουμά σε μορφή κάψουλας που είναι ένας βολικός (αν και, λιγότερο νόστιμος) τρόπος για να καρπωθώ τα οφέλη.
 
 
http://reclaimingyesterday.com/health-benefits-turmeric/
Το καλάθι είναι άδειο