Blog

Υγεία

Η εξοικείωση με το τι είναι φυσιολογικό θα σας βοηθήσει στην πρόληψη και στην έγκαιρη ανίχνευση. Αυτός είναι ο σκοπός των άρθρων που έχουμε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε το σώμα σας, να είστε συντονισμένοι με αυτό για να εντοπίζετε τις αλλαγές σε καθημερινή βάση και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια όπου απαιτείται.

Φωτοευαισθησία είναι η έντονη αντίδραση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ή σε λάμπες μαυρίσματος συνήθως λόγω της λήψης ορισμένων φαρμάκων ή της επαφής με ορισμένες ουσίες ή φυτά.
Η μέντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που είναι γνωστά από την αρχαιότητα για το ξεχωριστό τους άρωμα και την θεραπευτική τους αξία. Η μέντα προσδίδει μία αναζωογονητική φρεσκάδα στους γευστικούς κάλυκες και στις αναπνευστικές οδούς. Αυτή η μοναδική ιδιότητα της μέντας οφείλεται στην παρουσία της μενθόλης, ένα αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στα φρέσκα φύλλα της μέντας και στο μίσχο της.
Συχνά αψηφάμε την υπνηλία και παραμένουμε ξύπνιοι όταν έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε κάτι που μας ενδιαφέρει, κι αν μας απασχολεί πολύ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μας πιάνει χασμουρητό και νύστα κατά τη διάρκεια βαρετών διαλέξεων.
Ποια θερμοκρασία σώματος θεωρείται χαμηλή;   Οι γιατροί πιστεύουν ότι η θερμοκρασία του σώματος η οποία βρίσκεται στο επίπεδο των 35,5 βαθμών και χαμηλότερη κάτι μας δείχνει. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε σαφώς γιατί είναι επικίνδυνο να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος κάτω από μια ορισμένη τιμή.
Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι το σώμα μας περιλαμβάνει εκατοντάδες είδη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών μέσα στο πεπτικό μας σύστημα που στο σύνολό τους είναι περισσότερα από τρία κιλά τα οποία τρέφονται από εμάς, μέσω των τροφών και του περιβάλλοντος που τους «ετοιμάζουμε» άθελά μας!
Στα πρώτα στάδια και μέχρι να εκτιμήσετε την κατάσταση μπορείτε να πλένετε την περιοχή με πράσινο σαπούνι και να βάζετε gel αλόης με 99% περιεκτικότητα σε αλόη.Το αποτέλεσμα είναι ανακουφιστικό.   
Η μυρμηγκιά ή μυρμηκία είναι ένα ακίνδυνο εξόγκωμα στο δέρμα. Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων, όπως το κολύμπι και η κατασκήνωση.
Ο Ιπποκράτης ήταν ίσως ο πρώτος που τεκμηριώνει ‘clubbing’ όπως ονομάζεται αυτή η κατάσταση των νυχιών, ως ένα σημάδι της νόσου, και το φαινόμενο αυτό ως εκ τούτου, μερικές φορές ονομάζεται δάχτυλα του Ιπποκράτη. Τα νύχια δηλαδή είναι κυρτά στην άκρη των δακτύλων.
Η κατατονία είναι ένα νευροψυχιατρικό σύνδρομο με ένα μοναδικό συνδυασμό νοητικών (γνωστικές διεργασίες) και κινητικών συμπτωμάτων καθώς και ιδιόμορφων συμπεριφορών (παρορμητική / στερεοτυπική συμπεριφορά). Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κατατονικής συμπεριφοράς που διαφέρουν στην σοβαρότητα των συμπτωμάτων, στη διάρκεια και στην πρόγνωση.
Αν αφαιρέσουμε από το σώμα μας το νερό, το 75% του βάρους που μένει είναι πρωτεΐνες. Από αυτές το 30% είναι κολλαγόνο. Το κολλαγόνο βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα. Υπάρχει στην καρδιά, στα αιμοφόρα αγγεία, στο δέρμα, στα ούλα, στους τένοντες, στις αρθρώσεις, στα νύχια, ακόμα και στα μαλλιά. Κι αυτό γιατί ο ρόλος του είναι να λειτουργεί σαν μια κόλλα που κρατά ‘κολλημένο’ το σώμα και δεν το αφήνει να καταρρεύσει (εξ’ ου και το όνομά του).
Τα δάκρυα αποτελούνται από νερό, ηλεκτρολύτες, πρωτεΐνες, όπως αντισώματα και λυσοζύμη και λιπίδια. Αυτά τα υλικά με τη σειρά τους σχηματίζουν τρία διακριτά στρώματα (με σειρά από το εξωτερικό προς τα έσω): το στρώμα λιπιδίων, το υδάτινο στρώμμα και το βλεννώδες στρώμα που καλύπτει το επιθήλιο.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η χρήση ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει θεαματικά αποτελέσματα. Έτσι, όλο και περισσότεροι καρκινοπαθείς θεραπεύονται. Δεν έχει όμως δοθεί επαρκής έμφαση στις αρνητικές επιδράσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας στη γονιμότητα των ατόμων αυτών, που όπως είναι φυσικό μετά την αποθεραπεία τους ενδιαφέρονται για την απόκτηση απογόνων, ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά. 
  Τα γυαλιά ηλίου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην επιλογή όσο και στην φροντίδα τους. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να τηρούνται βασικοί κανόνες ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και εξηγούν με επιμονή τι να προσέξετε για την προστασία των ματιών όχι μόνο από το έντονο φως, που κουράζει τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, και από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.
Το γένος της κάνναβης ανήκει στην οικογένεια των κανναβοειδώνCanabaceae και περιλαμβάνει τρία είδη:    1) την ήμερη κάνναβη (Cannabis sativa), 2) την ινδική κάνναβη (Cannabis indica) και 3)το είδος Cannabis ruderalis.
Αυτό το βότανο θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα νεφρά σας και θα διώξει τις τοξίνες μέσω της διούρησης. Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι τα νεφρά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του σώματος, επειδή είναι το όργανο που ευθύνεται για το φιλτράρισμα του περιττού αλατιού που βρίσκεται στο κυκλοφορικό σύστημα, μαζί με κάθε άλλη τοξική ουσία που υπάρχει στον οργανισμό.
Το ετήσιο check up και μάλιστα από την παιδική ηλικία, είναι απαραίτητο και αδιανόητο να μην γίνεται στη σύγχρονη κοινωνία, γιατί μπορεί οχι μόνο να προλάβει μελλοντικές δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά κυριολεκτικά να σώσει ζωές. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για την τρίτη ηλικία, αφού μπορεί να σώσει ζωές αλλά και να προλάβει προβλήματα και καταστάσεις που θα καταστρέψουν την ποιότητα όχι μόνο της δικής μας ζωής, αλλά και των αγαπημένων μας που θα πρέπει να μας φροντίζουν. Πρόληψη στην Ιατρική είναι η καλύτερη, φθηνότερη και πιο αποτελεσματική προσέγγιση της Υγείας.
Η βιταμίνη Κ είναι μια ομάδα δομικά παρόμοιων, λιποδιαλυτών βιταμίνών που το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται για την πλήρη σύνθεση ορισμένων πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για: 1.    Tην πήξη του αίματος 2.    Για τον έλεγχο της πρόσδεσης του ασβεστίου στα οστά και άλλους ιστούς 3.    Για τον περιορισμό της εναπόθεσης του ασβεστίου στα όργανα και στα αγγεία
Πώς είναι ο εγκέφαλος σας;Oι κύριες περιοχές του εγκεφάλου είναι τρεις:
Το ανθόνερο Αμαμελίδας (Witchazel) είναι το καθαρό, απεσταγμένο νερό που παράγεται κατά την απόσταξη των φύλλων και βλαστών τoυ φυτού Αμαμελίδα (Ηamamelis Virginia).
Το ανοσολογικό σύστημα του οργανισμού έχει καθοριστικό ρόλο για τη διατήρηση της υγείας μας. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που «μπερδεύει» το ρόλο του και αντιμετωπίζει ως εχθρό στοιχεία του ίδιου μας του οργανισμού. Το αποτέλεσμα είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα, από τα οποία πάσχει το 5% του πληθυσμού. Οι τελευταίες ιατρικές εξελίξεις έχουν συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων.
Η μυοσίτιδα, ICD-10 M60 είναι ένας γενικός όρος για φλεγμονή των μυών.Πιθανό να προκαλείται από αυτοάνοσες συνθήκες, παρά από μόλυνση (αν και οι αυτοάνοσες καταστάσεις μπορεί να ενεργοποιηθούν ή να επιδεινωθούν από τις λοιμώξεις).Είναι, επίσης, μια παρενέργεια των υπολιπιδαιμικών φαρμάκων των στατινών και φιμπρατών.Ανύψωση της κινάσης της κρεατίνης στο αίμα (CPK) είναι ενδεικτική της μυοσίτιδας.
Μαύρη σοκολάτα - υγείας   Η μαύρη σοκολάτα υγείας η "ωμή" σοκολάτα (δηλαδή η σχεδόν ακατέργαστη), κάνει καλό στην υγεία μας και δεν δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό μας.Το πρόβλημα όμως είναι, ότι οι σοκολάτα του εμπορίου, μας βλάπτει σε κάποιο βαθμό, επειδή είναι επεξεργασμένη και περιέχει πρόσθετα συστατικά(όπως ζάχαρη, κλπ) που την κάνουν λιγότερο οφέλιμη.Γι’ αυτό και η μαύρη σοκολάτα, λέγεται "υγείας"! Περιέχει πολύ περισσότερο κακάο και λιγότερα πρόσθετα συστατικά, καθιστώντας την, όντως πιο υγιεινή!
Σήμερα οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας ένα πιεσόμετρο. Είναι ένα εργαλείο, το οποίο σε μια δύσκολη κατάσταση μπορεί να αποβεί σωτήριο. Πολλοί μάλιστα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, που είναι ακόμα πιο εύκολο στη χρήση.
Ο Γιοσινόρι Οσούμι κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής 2016 για τις ανακαλύψεις του στους μηχανισμούς της αυτοφαγίας. Αλλά τι είναι η αυτοφαγία; Υστερα από δώδεκα ώρες αποχής από το φαγητό, τα κύτταρά μας περνούν σε μια κατάσταση που ονομάζεται "αυτοφαγία", διαδικασία κατά την οποία αρχίζουν να περισυλλέγουν όγκους, ιούς και ασθενή ή κατεστραμμένα κύτταρα για να τα χρησιμοποιήσουν ως καύσιμα. Είναι η ευκαιρία του οργανισμού να απαλλαγεί από οτιδήποτε είναι άχρηστο.Είναι σαν να πιάνει ξαφνικά παγετός και να πρέπει να κάψεις έπιπλα που έχεις μέσα στο σπίτι σου για να διατηρηθείς ζεστός. Πρώτα θα κάψεις τα σκουπίδια, ήτοι την άχρηστη σαβούρα που αποθηκεύεις ασκόπως εδώ και χρόνια.
Παρ όλο που ο καρκίνος του μαστού θεωρείται γυναικεία πάθηση αυτό δεν εμποδίζει την ανάπτυξη του και στον άνδρα. Η συχνότητα εμφάνισης του είναι 1 με 2 άνδρες σε κάθε 200 γυναίκες με καρκίνο του μαστού, δηλ. 0.5-1%. Δυστυχώς οι άνδρες δεν γνωρίζουν ότι και αυτοί μπορεί να πάθουν καρκίνο στον μαστό και έτσι η προσέλευση στον ιατρό γίνεται με καθυστέρηση και καμία φορά με σημαντική καθυστέρηση.
Η «κατάσταση Αμόκ» θεωρείται μια σπάνια πολιτισμική κατάσταση, αλλά και ορίζεται ως σύνδρομο από τα τρέχοντα ψυχιατρικά συστήματα ταξινόμησης. Οι Ψυχωσικές διαταραχές, οι διαταραχές προσωπικότητας, οι διαταραχές της διάθεσης, είναι όλες οι πιθανές αιτίες του AMOK.
Σελίδα 1 από 13
Το καλάθι είναι άδειο