Blog

Υγεία

Η εξοικείωση με το τι είναι φυσιολογικό θα σας βοηθήσει στην πρόληψη και στην έγκαιρη ανίχνευση. Αυτός είναι ο σκοπός των άρθρων που έχουμε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουν να παρατηρήσετε το σώμα σας, να είστε συντονισμένοι με αυτό για να εντοπίζετε τις αλλαγές σε καθημερινή βάση και να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια όπου απαιτείται.

Είναι το «νούμερο ένα καθαρτικό», πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Α, φυτικές ίνες και σίδηρο. Προσφέρουν ταυτόχρονα βακτήρια που είναι ευεργετικά για τα έντερα, τα οποία κάνουν θαυμάσια δουλειά στο καθαρισμό του παχέος εντέρου.   Πηγή:https://tinyurl.com/y9xe7337
Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.
Όποιος έχει προσπαθήσει να χάσει τα περιττά του κιλά, ξέρει καλά πως όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Η απάντηση δεν είναι απλή, διότι ως φαίνεται υπεισέρχονται πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες.
Λουίζα ή λεμονόχορτο ή κιτρίοσμος, αλλιώς λιππία.Τον 17ο αιώνα κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη μέσω των Ισπανών, όπου με τα άνθη του φυτού έφτιαχναν άρωμα. Σύντομα όμως ανακαλύφθηκαν και οι θεραπευτικές ιδιότητες που προκύπτουν, τόσο από τα φύλλα όσο και από τα άνθη, κατατάσσοντας την λουίζα στα φαρμακευτικά βότανα.
Πολλές ορμόνες συμβάλλουν στο λίπος της κοιλιάς, αλλά καμία δεν αποδεικνύεται πιο ισχυρή από την ινσουλίνη, την ορμόνη αποθήκευσης του λίπους σας.
Το «μυστικό», αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι, κρύβεται στη ράτσα της κότας και μόνο σ’ αυτό. Πρόκειται για μία σπάνια φυλή, την Araucana, που προέρχεται από τη Νότια Αμερική και κύριο χαρακτηριστικό της είναι πως οι κότες γεννούν πράσινα καθώς και μπλε αυγά. Πολλοί θεωρούν πως τα συγκεκριμένα έχουν χαμηλότερα ποσοστά χοληστερίνης, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Οσον αφορά τη γεύση και το μέγεθός τους, δεν έχουν καμία διαφορά από τα υπόλοιπα αυγά.   Παίζει ρόλο το χρώμα των αυγών; Λευκά ή καφέ ή γαλάζια ή πράσινα;   Πολλοί είναι οι «μύθοι» γύρω από το χρώμα των αυγών. Κάποιοι προτιμούν τα καφέ γιατί πιστεύουν πως είναι από αλανιάρες κότες και πιο υγιεινά. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Το χρώμα του κελύφους του αυγού καθορίζεται από τα γονίδια της κότας, όπως ακριβώς καθορίζεται το χρώμα των μαλλιών μας από τα γονίδια των γονέων μας. Δηλαδή, οι κότες με άσπρα φτερά και λευκούς λοβούς αυτιών γεννούν άσπρα αβγά, ενώ αυτές που έχουν καφετί-κόκκινο φτέρωμα και κόκκινους λοβούς αυτιών κάνουν καφέ αυγά. Υπάρχουν βέβαια και αυτές που κάνουν, πράσινα, μπλε ή διάστικα αυγά (γεμάτα βούλες).   Ουσιαστικά δεν υπάρχει κάποια διαφορά, ως προς τη γεύση και τη θρεπτική αξία. Από εκεί και πέρα, το μέγεθος του αυγού καθορίζεται από την ηλικία της κότας, με τις κότες μεγαλύτερης ηλικίας να γεννούν συνήθως μεγαλύτερου μεγέθους αυγά. Ως προς τη θρεπτική τους αξία, τα αυγά διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με το μέγεθός τους. Ενα μικρό αυγό έχει συνήθως λιγότερο ασπράδι και περισσότερο κρόκο, ενώ ένα πολύ μεγάλο αυγό παρέχει περίπου 27 παραπάνω θερμίδες και 2 επιπλέον γραμμάρια πρωτεΐνης από ένα μέτριο αυγό. Η γεύση δεν διαφέρει ουσιαστικά ανάμεσα στα μικρότερα και τα μεγαλύτερα αυγά.   Πηγή:https://tinyurl.com/yakvn5vr
Είναι αλήθεια. Τα ενδύματα παρέχουν την καλύτερη προστασία από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Οι μπλούζες με κοντό μανίκι είναι συγκριτικά καλύτερες σε σχέση με τις αμάνικες καθώς επίσης και τα ενδύματα με πυκνή ύφανση.
Είναι μύθος. Oι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν την ομπρέλα λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα με το ύφασμα που είναι κατασκευασμένη,  αλλά και το χρώμα της.
Είναι αλήθεια. Τα χείλη μας δεν έχουν μελανίνη για να τα προστατεύει, σε αντίθεση με το υπόλοιπο δέρμα του σώματος μας.  Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως κάψιμο, ξεφλούδισμα και υπερβολική ξηρότητα.  Απαραίτητη λοιπόν είναι η προστασία τους από τον ήλιο με ένα αντηλιακό κραγιόν.
Επιγαστρική κήλη ή κήλη της λευκής γραμμής ονομάζεται κάθε κήλη που εμφανίζεται κατά μήκος της μέσης (λευκής) γραμμής του πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος,  στην περιοχή του επιγαστρίου (δηλαδή στην περιοχή από τον ομφαλό μέχρι την ξιφοειδή απόφυση).   Συνήθως η επιγαστρική κήλη είναι μόνο μία, αλλά περίπου στο 1/5 των περιπτώσεων συνυπάρχουν περισσότερες της μίας επιγαστρικές κήλες. Εμφανίζεται συχνότερα στους άνδρες και συνήθως το περιεχόμενό της είναι  λίπος (προπεριτοναικό ή επίπλουν) και σπανιότερα έλικα εντέρου.
Έρευνα δείχνει ότι οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για να σκουπίσουμε την επιδερμίδα μας μετά από ένα ντους, φιλοξενούν όλων των ειδών τα μικρόβια και τα βακτήρια, παρέχοντας τις ιδανικές συνθήκες για αυτά: υγρασία, ζεστή θερμοκρασία, οξυγόνο και ουδέτερο pH.
Ο χυμός πορτοκάλι είναι ένας γευστικός αποτοξινωτικός χυμός και μπορούμε να τον πίνουμε καθημερινά. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, θα αναμείξουμε το χυμό πορτοκάλι με πιπερόριζα και ελαιόλαδο για να σχηματιστεί μια φυσική θεραπεία για την καταπολέμηση των ηπατικών προβλημάτων.
Φωτοευαισθησία είναι η έντονη αντίδραση του δέρματος στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ή σε λάμπες μαυρίσματος συνήθως λόγω της λήψης ορισμένων φαρμάκων ή της επαφής με ορισμένες ουσίες ή φυτά.
Η μέντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που είναι γνωστά από την αρχαιότητα για το ξεχωριστό τους άρωμα και την θεραπευτική τους αξία. Η μέντα προσδίδει μία αναζωογονητική φρεσκάδα στους γευστικούς κάλυκες και στις αναπνευστικές οδούς. Αυτή η μοναδική ιδιότητα της μέντας οφείλεται στην παρουσία της μενθόλης, ένα αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στα φρέσκα φύλλα της μέντας και στο μίσχο της.
Συχνά αψηφάμε την υπνηλία και παραμένουμε ξύπνιοι όταν έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε κάτι που μας ενδιαφέρει, κι αν μας απασχολεί πολύ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε το βράδυ. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μας πιάνει χασμουρητό και νύστα κατά τη διάρκεια βαρετών διαλέξεων.
Ποια θερμοκρασία σώματος θεωρείται χαμηλή;   Οι γιατροί πιστεύουν ότι η θερμοκρασία του σώματος η οποία βρίσκεται στο επίπεδο των 35,5 βαθμών και χαμηλότερη κάτι μας δείχνει. Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε σαφώς γιατί είναι επικίνδυνο να μειωθεί η θερμοκρασία του σώματος κάτω από μια ορισμένη τιμή.
Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι το σώμα μας περιλαμβάνει εκατοντάδες είδη βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών μέσα στο πεπτικό μας σύστημα που στο σύνολό τους είναι περισσότερα από τρία κιλά τα οποία τρέφονται από εμάς, μέσω των τροφών και του περιβάλλοντος που τους «ετοιμάζουμε» άθελά μας!
Στα πρώτα στάδια και μέχρι να εκτιμήσετε την κατάσταση μπορείτε να πλένετε την περιοχή με πράσινο σαπούνι και να βάζετε gel αλόης με 99% περιεκτικότητα σε αλόη.Το αποτέλεσμα είναι ανακουφιστικό.   
Η μυρμηγκιά ή μυρμηκία είναι ένα ακίνδυνο εξόγκωμα στο δέρμα. Οι περισσότερες μυρμηγκιές εμφανίζονται το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης επαφής κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων, όπως το κολύμπι και η κατασκήνωση.
Ο Ιπποκράτης ήταν ίσως ο πρώτος που τεκμηριώνει ‘clubbing’ όπως ονομάζεται αυτή η κατάσταση των νυχιών, ως ένα σημάδι της νόσου, και το φαινόμενο αυτό ως εκ τούτου, μερικές φορές ονομάζεται δάχτυλα του Ιπποκράτη. Τα νύχια δηλαδή είναι κυρτά στην άκρη των δακτύλων.
Η κατατονία είναι ένα νευροψυχιατρικό σύνδρομο με ένα μοναδικό συνδυασμό νοητικών (γνωστικές διεργασίες) και κινητικών συμπτωμάτων καθώς και ιδιόμορφων συμπεριφορών (παρορμητική / στερεοτυπική συμπεριφορά). Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κατατονικής συμπεριφοράς που διαφέρουν στην σοβαρότητα των συμπτωμάτων, στη διάρκεια και στην πρόγνωση.
Αν αφαιρέσουμε από το σώμα μας το νερό, το 75% του βάρους που μένει είναι πρωτεΐνες. Από αυτές το 30% είναι κολλαγόνο. Το κολλαγόνο βρίσκεται παντού μέσα στο σώμα. Υπάρχει στην καρδιά, στα αιμοφόρα αγγεία, στο δέρμα, στα ούλα, στους τένοντες, στις αρθρώσεις, στα νύχια, ακόμα και στα μαλλιά. Κι αυτό γιατί ο ρόλος του είναι να λειτουργεί σαν μια κόλλα που κρατά ‘κολλημένο’ το σώμα και δεν το αφήνει να καταρρεύσει (εξ’ ου και το όνομά του).
Τα δάκρυα αποτελούνται από νερό, ηλεκτρολύτες, πρωτεΐνες, όπως αντισώματα και λυσοζύμη και λιπίδια. Αυτά τα υλικά με τη σειρά τους σχηματίζουν τρία διακριτά στρώματα (με σειρά από το εξωτερικό προς τα έσω): το στρώμα λιπιδίων, το υδάτινο στρώμμα και το βλεννώδες στρώμα που καλύπτει το επιθήλιο.
Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η χρήση ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας για την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει θεαματικά αποτελέσματα. Έτσι, όλο και περισσότεροι καρκινοπαθείς θεραπεύονται. Δεν έχει όμως δοθεί επαρκής έμφαση στις αρνητικές επιδράσεις της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας στη γονιμότητα των ατόμων αυτών, που όπως είναι φυσικό μετά την αποθεραπεία τους ενδιαφέρονται για την απόκτηση απογόνων, ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους φυσιολογικά. 
  Τα γυαλιά ηλίου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην επιλογή όσο και στην φροντίδα τους. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να τηρούνται βασικοί κανόνες ασφαλείας, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι και εξηγούν με επιμονή τι να προσέξετε για την προστασία των ματιών όχι μόνο από το έντονο φως, που κουράζει τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, και από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου.
Το γένος της κάνναβης ανήκει στην οικογένεια των κανναβοειδώνCanabaceae και περιλαμβάνει τρία είδη:    1) την ήμερη κάνναβη (Cannabis sativa), 2) την ινδική κάνναβη (Cannabis indica) και 3)το είδος Cannabis ruderalis.
Σελίδα 1 από 14
Το καλάθι είναι άδειο