Blog

Ρεϊκι, μια εναλλακτική ολιστική θεραπεία για το σώμα, το νου και το πνεύμα

Γράφει η
Tο Ρέικι είναι μια ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας. Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει « συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της μετάδοσης μιας λεπτοφυούς / μη-ορατής αλλά συχνά αισθητής αναζωογονητικής ενέργειας υπήρχε σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλη την γνωστή ιστορία και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Στην πραγματικότητα, το άγγιγμα για την ανακούφιση του πόνου αποτελεί έμφυτο ένστικτο.
Το Ρέικι ξανα-ανακαλύφθηκε για το σύγχρονο άνθρωπο από τον Μικάο Ουσούι το 1922 στο Κίοτο της Ιαπωνίας, όταν ο ίδιος μετά από μια περίοδο 21 ημερών νηστείας, προσευχής και διαλογισμού στο ιερό βουνό Κουράμα έξω από το Κιότο, ανακάλυψε την έμφυτη ικανότητα για αυτοθεραπεία, τη σύνδεση με μια παγκόσμια ζωτική ενέργεια και την ευκολία μετάδοσης της σε άλλους. Ο Ουσούι μύησε χιλιάδες άτομα στην τεχνική του Ρέικι που, όπως δίδασκε ο ίδιος, μπορούσε να θεραπεύσει πάσα ψυχολογική και σωματική νόσο και να οδηγήσει στην ευτυχία. 
 
Διδάσκεται σε τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης: Τον Πρώτο Βαθμό, το Δεύτερο και τον Τρίτο. Στον Πρώτο Βαθμό Ρέικι το άτομο λαμβάνει τη σύνδεση με τη συμπαντική ενέργεια, έναν ενεργειακό συντονισμό (ενδυνάμωση) που ανοίγει τα κανάλια της ενέργειας στο σώμα και αφυπνίζει την ικανότητα για αυτοθεραπεία μέσω του αγγίγματος των χεριών. Στο Δεύτερο Βαθμό αυτή η ικανότητα αυξάνει ενώ στον Τρίτο Βαθμό (βαθμός μάστερ ή δασκάλου) το άτομο εκπαιδεύεται στο πώς να περνάει αυτή τη διδασκαλία και τις τεχνικές σε άλλα άτομα. Το Ρέικι είναι προσιτό, εύκολο και εύχρηστο. Όλοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε αυτό - ακόμα και τα παιδιά. Επιπλέον, τα περισσότερα άτομα αναφέρουν πως το Ρέικι δεν μοιάζει με τίποτα άλλο από όσα έχουν διδαχτεί στο παρελθόν!
"Ρέικι" είναι ιαπωνική λέξη και αποτελείται από το "Ρέι" και το "Κι". Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση για το "Ρέικι" ούτε για το "Ρέι" ή το "Κι". "Ρέι" μπορεί να σημαίνει "Πνεύμα" ή "Παγκόσμιος, Συμπαντικός Νους".
 
Πρέπει κάποιος να σταματήσει να βλέπει το γιατρό ή τον ψυχολόγο του;
 
Όχι! Το Ρέικι είναι συμπληρωματικό και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε συμβατική ή εναλλακτική θεραπεία. Επειδή το Ρέικι χαλαρώνει βαθιά, αποτοξινώνει και ενδυναμώνει τον οργανισμό και είναι απόλυτα ασφαλές και θετικό για κάθε είδους κατάσταση. Σε καμία περίπτωση όμως ο πρακτικός του Ρέικι δεν συνιστά σε κάποιο άτομο να σταματήσει να πηγαίνει στο γιατρό ή στον ψυχολόγο του και σε καμία περίπτωση δεν ανακατεύεται με τα φάρμακα και τις δόσεις που λαμβάνει το άτομο. Ο πρακτικός του Ρέικι δεν κάνει ποτέ ιατρικές διαγνώσεις και δεν γράφει φάρμακα ή άλλες ουσίες, εκτός κι αν είναι ο ίδιος γιατρός.
 
Πως γίνεται μια θεραπεία Ρέικι;
 
Η "θεραπεία" ή, πιο σωστά, η "συνεδρία" του Ρέικι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική. Ο πρακτικός του Ρέικι, το άτομο που "δίνει Ρέικι", θα ακουμπήσει απαλά τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται την ενέργεια. Το άτομο που "παίρνει / δέχεται Ρέικι" μένει με τα ρούχα του (βγάζει μονάχα ό,τι μεταλλικό έχει πάνω του - χρήματα, ρολόι, ζώνη και κοσμήματα καθώς και τα παπούτσια) και ξαπλώνει σε κάποιο κρεβάτι, σε κρεβάτι του μασάζ ή σε κάποια κουβέρτα ή σε στρώμα στο πάτωμα.
 
Πως νιώθεις μετά τη θεραπεία;
 
Πολλά άτομα μετά από μια συνεδρία Ρέικι νιώθουν "ολοκαίνουργια", σαν να έχουν ξυπνήσει σε έναν νέο κόσμο! Είναι γεμάτα ενέργεια και ζωτικότητα, γεμάτα χαρά και αισιοδοξία. Όλα είναι ξεκάθαρα, λουσμένα από ένα λαμπερό φως. Ακόμα και τα χρώματα είναι πιο ζωντανά! Πραγματικά, έχουν ξεκουραστεί και αναζωογονηθεί πλήρως!
Άλλοι πάλι νιώθουν κούραση ή κάποιο αίσθημα θυμού, στεναχώριας ή κάποια ένταση μπορεί να βγουν προς την επιφάνεια. Αυτό οφείλεται στον καθαρισμό που έχει προκαλέσει το Ρέικι. Κάθε θεραπεία επιφέρει μια αποτοξίνωση στον οργανισμό από αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις αλλά και στο φυσικό επίπεδο, τοξίνες αποβάλλονται από τον οργανισμό. Το άτομο μπορεί να χασμουριέται ή να δακρύζει ή να τρέχει η μύτη του, μπορεί ακόμα και να πηγαίνει πιο συχνά στην τουαλέτα!
Καλό είναι να πίνουμε αρκετό νερό, ώστε να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να απαλλαγεί από τις τοξίνες και τις παλιές, βαριές, σκούρες και άτονες ενέργειες. Συνίσταται ένα ποτήρι νερό πριν και ένα ποτήρι μετά τις συνεδρίες όπως και ένα μπάνιο ή ντους εάν είναι εφικτό.
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο