Blog

13 λόγοι για να χαμογελάτε κάθε μέρα

Γράφει η

Ένα χαμόγελο την ημέρα δε κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, θα κάνει τους άλλους να σας εμπιστεύονται περισσότερο, και θα σας οδηγήσει σε μακροζωία.
Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό, καθώς ενεργοποιούνται οι νευρώνες-κάτοπτρα του εγκεφάλου μας, και ανταποκρινόμαστε σε ένα χαμόγελο και εμείς με χαμόγελο. Υπολογίστε ότι περισσότερα από τα μισά χαμόγελα σας επιστρέφονται.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο μας αρέσει να χαμογελάμε- απελευθερώνονται οι νευροδιαβιβαστές της καλής ενέργειας όπως οι ενδορφίνες, η ντοπαμίνη, και η σεροτονίνη που κάνουν καλό στον οργανισμό μας. Το χαμόγελο σε «ανεβάζει», όταν χαμογελάς κάθε μέρα και συχνά. Παρακάτω θα βρείτε 13 λόγους για να χαμογελάτε.

1. Το χαμόγελο χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ένα γνήσιο χαμόγελο αυξάνει την εμπιστοσύνη που αισθάνεται ο αποδέκτης του. Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερο είναι το χαμόγελό σας (όχι ένα τρελό χαμόγελο, αλλά ένα μεγάλο φιλικό χαμόγελο), τόσο περισσότερο οι άλλοι θα σας εμπιστευθούν. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης είναι το απόλυτο must στον επαγγελματικό χώρο και στην προσωπική επιτυχία. Όταν δίνετε στους πελάτες σας ένα ζεστό χαμόγελο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να σας εμπιστευθούν.

2. Βοηθάει την καρδιά σας

Χαμογελώντας όχι μόνο χαλαρώνετε το σώμα σας, αλλά επιβραδύνετε το ρυθμό της καρδιάς σας, μειώνετε την αρτηριακή πίεση, και έτσι μειώνετε τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο.

3. Σας κάνει δημοφιλή

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε διστακτικοί στο να προσεγγίσουμε κάποιον που είναι κατσουφιασμένος, αλλά μας έλκουν αυτοί που χαμογελούν - θέλουμε να τους γνωρίσουμε γιατί εκπέμπουν χαρά και ευτυχία.

4. Αυξάνει την θετική σας ενέργεια

Εκείνοι που χαμογελούν συχνά είναι πιο πιθανό να νιώθουν θετική ενέργεια και να είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους.

5. Βελτιώνει την παραγωγικότητά σας

Χαμογελώντας μπορεί να μειώσετε την αρνητική ενέργεια - αναζωογονώντας και τονώνοντας την παραγωγικότητά σας. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το χαμόγελο και το γέλιο διάρκειας λίγων λεπτών κινητοποιεί τους ανθρώπους να εργαστούν πιο έντονα και ενισχύει τη δημιουργικότητα.

6. Σας δείχνει πιο νέους

Οι άνθρωποι που χαμογελούν φαίνονται πιο νέοι. Οι μύες που χρησιμοποιούμε για να χαμογελάσουμε λειτουργούν σαν φυσικό λίφτινγκ. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι όταν χαμογελάτε, είστε πιο ελκυστικοί στους άλλους.

7. Προσφέρει επιτυχία

Όταν χαμογελάμε στους άλλους, αποπνέουμε εμπιστοσύνη. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκείνοι που χαμογελούν συχνά βγάζουν περισσότερα χρήματα είτε σε φιλοδωρήματα (όπως κάποιος barista), ή λαμβάνοντας μια αύξηση στο μισθό τους, ή ακόμα πιο πιθανό ανεβαίνουν την σκάλα της επιτυχίας σε σύγκριση με τους πολύ-πολύ-συχνά γκρινιάρηδες συναδέλφους τους.

8. Σας κάνει καλύτερο ηγέτη

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το χαμόγελο είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο στο κομμάτι της ηγεσίας. Οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι γενικά είναι πολύ πιο δεκτικοί σε ηγέτες που χαμογελούν - αρχίζουν και τελειώνουν ένα αίτημά τους με ένα ευχάριστο χαμόγελο.

9. Μειώνει το στρες και βελτιώνει τη διάθεσή σας

Το υπερβολικό άγχος στη ζωή μας μπορεί να προκαλέσει πάρα πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του άσθματος, των πονοκεφάλων, της νόσου του Alzheimer, και ακόμη και πρόωρο θάνατο. Χαμογελώντας μειώνεται το στρες και εξαλείφεται η πιθανότητα των παραπάνω κινδύνων που σχετίζονται με το άγχος. Το χαμόγελο βελτιώνει τη διάθεσή σας σημαντικά, καθώς και των άλλων που σας βλέπουν να χαμογελάτε.

10. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Το χαμόγελο και οι χαλαρωτικές του ιδιότητες βοηθούν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Να χαμογελάτε περισσότερο για να παραμείνετε υγιείς.

11. Μειώνει τον πόνο

Η απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών της καλής διάθεσης που προέρχονται από ένα γνήσιο χαμόγελο δρουν ως ένα φυσικό παυσίπονο.

12. Χαρίζει μακροζωία

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορείτε να προσθέσετε έως και επτά ακόμα χρόνια στη ζωή σας με το να χαμογελάτε συχνά. Ποιος δεν το θέλει αυτό;

13. Σας κάνει «μαχητή» για την ευτυχία

Το χαμόγελό σας μπορεί να ελαφρύνει το κλίμα της κάθε κατάστασης και έχει τη δύναμη να ανεβάσει τη διάθεση εκείνων που βλέπουν τη φιλική σας έκφραση. Χαρίστε περισσότερη ευτυχία στον κόσμο – χαιρετήστε με ένα χαμόγελο.

Πηγή: http://goo.gl/OYHQSQ

 

Το καλάθι είναι άδειο