Blog

Αποτοξινώνοντας τον οργανισμό μας

Γράφει η
Νιώθετε σαν όλος ο κόσμος να σας προσπερνάει, το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται σε σας, αισθάνεστε αργοί, κουρασμένοι, νυσταγμένοι, δεν σας νοιάζει πλέον για τίποτα σχεδόν … αλλά δεν είστε πραγματικά έτσι! Θέλετε να ανακτήσετε όλη τη ζωτικότητα που μυστηριωδώς είχε χαθεί τις τελευταίες ημέρες. Έχετε σκεφτεί ότι μια αποτοξίνωση του οργανισμού είναι απαραίτητη;
Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για περίεργες ασθένειες που φοβάστε ότι μπορεί να έχετε και να σας πάρει από κάτω, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι έχετε κάνει στο σώμα σας. Μήπως η καθημερινή σας διατροφή δεν είναι αρκετά ισορροπημένη; Έχετε μήπως εκτεθεί σε βλαβερές ουσίες; Μήπως παίρνετε συμπληρώματα διατροφής χωρίς να κατανοείτε πλήρως τα συστατικά και τις ενδείξεις τους; Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει έρθει η στιγμή για μια αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Είναι πιθανό ότι έχετε συσσωρευμένες τοξίνες που θα πρέπει να εξαλειφθούν, αλλά πώς; Λοιπόν, εμείς θα σας παρουσιάσουμε σε αυτό το άρθρο τις προτάσεις μας για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας.
 
Αλλά πρώτα, ας μιλήσουμε λίγο για τις συνήθειές σας.
 
Γιατί πρέπει να κάνω αποτοξίνωση του οργανισμού μου;
 
Σήμερα, είμαστε όλοι ευάλωτοι σε διάφορες μορφές μόλυνσης: τα εργοστάσια εκπέμπουν συνεχώς τοξικά απόβλητα στην ατμόσφαιρα, τα καλλυντικά προϊόντα παρασκευάζονται με πάρα πολλά χημικά, τα περισσότερα τρόφιμα καλλιεργούνται με φυτοφάρμακα … όλα αυτά συμβάλλουν στον καθημερινό βομβαρδισμό του οργανισμού μας με δηλητήρια! Δυστυχώς, το σώμα μας δεν μπορεί να αποβάλλει όλες αυτές τις ουσίες, με αποτέλεσμα να απορροφά και να συσσωρεύει τοξικές ουσίες πολύ εύκολα και πολλές φορές δεν είναι σε θέση να προστατευτεί εντελώς.
 
Το πεπτικό σύστημα παρέχει ενέργεια και πληροφορίες σε όλα τα άλλα συστήματα του σώματος. Κατά συνέπεια, μια φυσική και υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των τοξινών και μπορεί να μας βοηθήσει στο να είμαστε πιο υγιείς. Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
 
 
Διατροφή βασισμένη στα υγρά αποκλειστικά
 
Αν τα καταφέρνετε με τις περιοριστικές δίαιτες και σας αρέσουν οι χυμοί, τότε θα λατρέψετε αυτή τη μέθοδο. Βασίζεται στην υποκατάσταση των κανονικών τροφών με νερό, χυμούς λαχανικών και φρούτων και ροφήματα για μία ημέρα. Η διαδικασία αυτή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε τις τοξίνες, αλλά και τα νεκρά κύτταρα ενώ παράλληλη θα αναζωογονήσει το δέρμα και το σώμα σας. Αλλά, ξεκινήσετε αυτή την ενδιαφέρουσα περιπέτεια, θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για να ξέρετε αν αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε αυτή τη διατροφή χωρίς να  ρισκάρετε οποιεσδήποτε επιπλοκές στην υγεία σας.
 
 
Εμπλουτισμός της καθημερινής διατροφής με υποκατάσταση
 
Αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να υποκαταστήσετε τα ανθυγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας με άλλες αποτοξινωτικές και ενεργητικές τροφές που σας κάνουν να αισθάνεστε ανάλαφροι και γεμάτοι ζωντάνια. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να ενσωματώσετε αυτό τον τρόπο διατροφής στη ζωή σας και μπορείτε να τον διατηρήσετε για κάποιο χρονικό διάστημα, εφόσον συνηθίσετε να τρώτε αποτοξινωτικά τρόφιμα. Αν θέλετε, μπορείτε να τρώτε μόνο αυτά τα τρόφιμα για λίγες ημέρες ώστε να κάνετε την αποτοξίνωσή σας πολύ πιο ολοκληρωμένη. Σας προτείνουμε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα, τους σπόρους, τα προϊόντα ολικής άλεσης και τα λευκά κρέατα, μαζί με τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα.
 
Το καλάθι είναι άδειο