Blog

Πρωινό με ψωμί, ρόκα, καρύδια και αυγά μελάτα

Γράφει η
Τι πιό ζουμερό από ένα μελάτο αυγό πάνω σε ζεστό ψωμάκι 
Ψωμί με προζύμι, ρόκα, καρύδια και αυγά. 
Φτιάξτε ένα απλό άλειμμα τυριού με ένα κομματάκι φέτας (στο μέγεθος ενός σπιρτόκουτου) και ένα κουταλάκι γιαούρτι για κάθε άτομο.
Ανακατέψτε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε μια πάστα και προσθέστε προαιρετικά λίγο ξύσμα λεμονιού, που θα δώσει πολύ ωραίο άρωμα. Πάρτε λίγα καρύδια καθαρισμένα και σπάστε τα με τα χέρια σας σε μικρά κομματάκια. Μπορείτε να τα ανακατέψετε μέσα στο άλειμμα της φέτας ή να τα χρησιμοποιήσετε και ξεχωριστά.
Όσο για τα αυγά, ο τρόπος βρασίματος που θα περιγράψω για να πετύχετε μαλακό και ρευστό κρόκο είναι ένας από τους πολλούς που έχω βρει. Σε ένα κατσαρολάκι με χλιαρό νερό τοποθετήστε τα αυγά. Βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει. Κλείστε το μάτι, κλείστε το κατσαρολάκι με το καπάκι του και αφήστε το για 1 λεπτό. Μετά, βάλτε το κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να κρυώσουν το νερό και τα αυγά. Καθαρίστε τα.
Πάρτε, λοιπόν, το ψωμί σας,φρυγανίστε το, αλείψτε το με τη φέτα, ρίξτε τα καρύδια (αν δεν τα έχετε προσθέσει ήδη), προσθέστε φύλλα ρόκας,τα αυγά και άφθονο φρέσκο πιπέρι. Καλή όρεξη!
http://breadandtea.com/
 

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο