Blog

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον ψηφιακό εαυτό σας

Γράφει η
Οι εφαρμογές σας, οι μηχανές αναζήτησης και τα κοινωνικά δίκτυα γνωρίζουν κρυφά πράγματα για εσάς, που δεν τα γνωρίζουν ούτε οι πιο στενοί φίλοι σας . Για να μάθετε πόσο πολύ, η Sophia Smith Galer προσπαθεί να σας κατατοπίσει ενημερώνοντας σας πως λειτουργεί ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Data Detox.
Από την Sophia Smith Galer
Είχα πολλές αμφιβολίες κατά την πρώτη φορά που διάβασα για το Data Detox. Ακούγεται σαν ένας οδηγός αποσύνδεσης απο τον διαδικτυακό κόσμο, αλλά ως κάποιος που η δουλειά του απαιτεί να είναι σε απευθείας σύνδεση σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου, αυτό θα μπορούσε να είναι επαγγελματική αυτοκτονία. Ωστόσο δεν είναι αυτός ο στόχος αυτού του οχταήμερου προγράμματος. Είναι περισσότερο για να εξερευνήσετε και να καθαρίσετε την ψηφιακή σας ζωή.
Η πρώτη μέρα είναι, ουσιαστικά, για να σας τρομάξει
Σχεδιάστηκε από τις μη κερδοσκοπικές ομάδες Mozilla και το Tactical Technology Collective για να συμπέσει με το The Glass Room, μια ενδιαφέρουσα δράση στο Λονδίνο, που κάλεσε τους επισκέπτες να δουν τι συμβαίνει στα δεδομένα τους πίσω από τα παρασκήνια. Αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούμε να μετασχηματίσουμε χρόνια συμπεριφοράς στο διαδίκτυο - αντ 'αυτού, η Detox προσπαθεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο ενημερωμένες επιλογές δεδομένων στο μέλλον.
"Σε λιγότερο από μισή ώρα κάθε μέρα, μέσα σε οκτώ ημέρες, οι άνθρωποι μπορούν να εξασθενήσουν τα δεδομένα τους με εύκολα και πρακτικά βήματα", μου είπαν οι επιμελητές του The Glass Room. "Ελπίζουμε ότι το Data Detox Kit θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά τη συλλογή δεδομένων."
 
ΗΜΕΡΑ 1: ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
 
Η πρώτη μέρα είναι, ουσιαστικά, για να σας τρομάξω να συνειδητοποιήσετε πόσοι  από σας είναι συνδεδεμένοι μέσω των μηχανών αναζήτησης. Ως σε απευθείας σύνδεση δημοσιογράφος αποδεικνύεται ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου είναι σε απευθείας σύνδεση και είναι κάτι που στην ουσία δεν με ενοχλεί. Με την εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης, μπορείτε να κάνετε τον εαυτό σας  ξένο στην Google αν το θελήσετε. Βάλτε το όνομα σας σε μια μηχανή αναζήτησης, μπορείτε να δείτε το είδος των εικόνων και των συνδέσμων που σχετίζονται με εσάς στο διαδίκτυο. Είμαι ευχαριστημένη με τα αποτελέσματά μου, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είμαι υπεύθυνη για την τοποθέτηση σχεδόν όλου του περιεχομένου εκεί.
Δεν εμφανίστηκε τίποτα πολύ ανησυχητικό μέχρι να αρχίσω να δοκιμάζω εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης.
Το DuckDuckGo είναι ένας μη εμπορικός ιστότοπος, που σημαίνει ότι σε αντίθεση με το Google δεν ενδιαφέρεται για τη συλλογή πληροφοριών από το ιστορικό αναζήτησης ή την παροχή εξατομικευμένων αποτελεσμάτων (και έτσι η χρήση του μειώνει τα δεδομένα σας). Ωστόσο, αυτόματα ολοκληρώνει τις προτάσεις σας χρησιμοποιώντας άλλες πηγές, κυρίως το Yahoo, το Bing και το Yandex. Ενώ η Google προσπάθησε να ολοκληρώσει την είσοδο αναζήτησης λέγοντας «Sophia Smith Galer BBC», το DuckDuckGo πρότεινε «Sophia Smith Galer φιλελεύθερη».
Μπορώ να φανταστώ  ​​για το γιατί κάποιος, έψαχνε για μένα. για ποιους δουλεύω, τα κομμάτια που γράφω, μια φορά που έχω κυνηγηθεί στο Reddit; Αλλά έριξε κάποιο φως στην επιρροή των ενδείξεων αναζήτησης άλλων ανθρώπων στον ψηφιακό μου εαυτό, και αυτό είναι αρκετά αφοπλιστικό.
 
ΗΜΕΡΑ 2: ΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ;
 
«Είναι το Google το BFF σας;», το Detox Data ζητά αθώα. Κοιτάξτε, ξέρω ότι είμαι σε απευθείας σύνδεση , αλλά έχω και μια offline ζωή, σας ευχαριστώ πολύ.
Αποδεικνύεται ότι, στην πραγματικότητα, το Google είναι το BFF μου. Το Detox σας ρωτάει ποιες πληροφορίες μοιράζεστε με την Google και στη συνέχεια σας ρωτάει αν θα μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τον καλύτερο φίλο σας. Χρησιμοποιώ Chrome, Docs, Gmail, Μετάφραση, YouTube και Χάρτες, που σημαίνει - και εδώ παίρνετε μια βαθιά ανάσα - λέω στο Google πού είμαι, σε ποια συσκευή χρησιμοποιώ, γιατι είμαι περίεργη, τι δουλεύω, τι στέλνω στους ανθρώπους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ποια τράπεζα, σε ποιόν ιατρό και πάροχο τηλεφώνων χρησιμοποιώ, το είδος των λέξεων που δεν ξέρω σε άλλες γλώσσες, τις ένοχες απολαύσεις μου, τι μαθαίνω να κάνω, τι μου αρέσει να ακούω, πού ήμουν στο παρελθόν, πόσο συχνά είμαι εκεί και ποιά τα ταξίδια μου. Ο καλύτερος φίλος μου ξέρει πολλά για μένα, αλλά δεν ξέρει τόσα πολλά.
Επίσης, δεν έχω τηλέφωνο Android - αν το κάνετε, καταγράφονται επίσης τα εγγεγραμμένα αιτήματα αναζήτησης ήχου. Έτσι, η Google ξέρει πως ακούγεται η φωνή σας.
Μπορείτε να διαγράψετε τη δραστηριότητα που αποθηκεύει η Google, την οποία το Detox σας λέει πώς να το κάνετε.
 
ΗΜΕΡΑ 3: ΠΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟ FACEBOOK;
 
Αυτή η μέρα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, γιατί συνειδητοποίησα πόσο έχω μειώσει τις δημοσιεύσεις μου στο Facebook. Η «κατάρρευση του περιβάλλοντος» που άρχισε να ανησυχεί την εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης πέρυσι σήμαινε ότι κατηγορηματικά κατηγοριοποιώ αυτό που δημοσιεύω. Όταν ήμασταν 12χρονοι, οι φίλοι μου και εγώ ανεβάζαμε ό, τι κάναμε στο Facebook ,τώρα δημοσιεύω φωτογραφίες από αυτό που έκανα χθες το βράδυ ή έφαγα σήμερα το πρωί στο Instagram και δημοσιεύωάρθρα ειδήσεων ή παρατηρήσεις στο Twitter.
 
ΗΜΕΡΑ 4: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ & ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ
 
Κάθε φορά που "συμπαθείτε" κάτι στο Facebook και το Twitter, αφήνετε τις εταιρείες τρίτων να γνωρίζουν τις σελίδες που επισκέπτεστε, τι σας αρέσει να κάνετε κλικ και τη διεύθυνση IP σας μέσω trackers. Αυτοί είναι ακριβώς οι ορατοί ιχνηλάτες, επίσης. υπάρχουν πολλές αόρατες και αυτές που παρακολουθούν την ηλεκτρονική σας συμπεριφορά. Εάν μια εταιρεία έχει ιχνηλάτες σε πολλές ιστοσελίδες, μπορεί να έχει μια άποψη για τις συνήθειες περιήγησής σας.
Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις απορρήτου σας δεν είναι ιδιαίτερα ιδιωτικές για να ξεκινήσετε, έτσι ώστε η Detox να σας συμβουλεύει πώς μπορείτε να τις προσαρμόσετε ή να ρυθμίσετε τη λειτουργία περιήγησής σας σε Ιδιωτική, όπως στο Safari ή στο Ανώνυμο Chrome, για να διακόψετε την αποθήκευση του ιστορικού αναζήτησης. Τα πρόσθετα και οι επεκτάσεις μπορούν επίσης να μεταφορτωθούν, τα οποία εμποδίζουν τους αόρατους ιχνηλάτες να σας κατασκοπεύουν. Κατά την επίσκεψη σε ιστότοπους, η εκκίνηση της διεύθυνσης URL με "https" αντί για "http" εξασφαλίζει επιπλέον ότι η επικοινωνία σας είναι κρυπτογραφημένη.
Το Detox, ωστόσο, κάνει μια προειδοποίηση: "Η ιδιωτική / ανώνυμη περιήγηση απλά σας εμποδίζει να μοιραστείτε ορισμένα πράγματα με ιχνηλάτες και ιστότοπους, αυτό δεν σας κάνει ανώνυμο στο διαδίκτυο! "
 
ΗΜΕΡΑ 5: ΣΥΝΔΕΣΗ
 
"Η χρήση του τηλεφώνου σας έχει ως συνέπεια να μεταδίδεται συνεχώς σε κάθε διαθέσιμο ανοικτό κανάλι:« Είμαι εδώ! Εδώ !Εγώωω! "- και να προσπαθείτε να συνδεθείτε με όλων των ειδών τα σήματα που υπάρχουν", λέει το Data Detox Kit.
Τα τηλέφωνά μας παρακολουθούν συνεχώς τα δίκτυα Wi-Fi και Bluetooth. Εάν κάνετε κλήση στο τηλέφωνό σας  πχ 'John's Phone' τότε φανταστείτε πόσοι άνθρωποι ξέρουν ήδη το όνομά σας; Αυτό είναι που προκύπτει από τη μετονομασία του τηλεφώνου σας.
Κάθε δίκτυο Wi-Fi στο οποίο συνδέεστε βλέπει μια λίστα με τα άλλα δίκτυα στα οποία έχετε συνδεθεί στο παρελθόν.
Το άλλο προφανές είναι τα δεδομένα θέσης. καθώς και να απενεργοποιήσετε το wi-fi και το Bluetooth, όταν δεν τις χρειάζεστε, μπορείτε επίσης να ελαχιστοποιήσετε το ποσό των πλούσιων πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία που παρέχετε δωρεάν στους συλλέκτες δεδομένων. Η διερεύνηση των υπηρεσιών τοποθεσίας του τηλεφώνου σας είναι μια κλήση αφύπνισης επειδή μπορεί να δείξει σε οποιονδήποτε έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες που ζείτε και εργάζεστε, που πηγαίνετε στον ελεύθερο χρόνο σας και ουσιαστικά το είδος της ζωής που κάνετε.
Φανταστείτε τις πιθανές συνέπειες για αυτό. Για πρώτη φορά, κάθε δίκτυο Wi-Fi στο οποίο συνδέεστε βλέπει μια λίστα με τα άλλα δίκτυα στα οποία έχετε συνδεθεί στο παρελθόν και τα περισσότερα δίκτυα έχουν ένα εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα. Ο σημερινός εργοδότης σας θα μπορούσε θεωρητικά να δει ότι έχετε μιλήσει κρυφά για μια δουλειά στον ανταγωνιστή του. Μπορεί το άτομο που παίζετε να βλέπει όλα τα δίκτυα wi-fi άλλων ημερών; Τι γίνεται με τον σύντροφό σας;
 
ΗΜΕΡΑ 6: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
 
Ένας μεγάλος συντελεστής στη διοχέτευση δεδομένων είναι ο αριθμός των εφαρμογών που έχετε στο κινητό σας. Οτιδήποτε περισσότερο από 40 εφαρμογές υποδηλώνει ότι είστε εκτεταμένα εκτεθειμένοι στη συλλογή δεδομένων και έτσι ένας απλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια διαγραφή δεδομένων θα ήταν να διαγράψετε αυτά  που δεν χρησιμοποιείτε πλέον.
Αλλά υπάρχουν πάντα εφαρμογές που αισθάνεστε σαν να μην μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτές και για μένα είναι οι εφαρμογές των κοινωνικών μέσων μου. Ωστόσο, οι ρυθμίσεις τους για την προστασία της ιδιωτικής ζωής μπορούν να ενισχυθούν. Επίσης, σκεφτήκατε για μια εναλλακτική εφαρμογή που προσφέρει την ίδια υπηρεσία αλλά δεν μπορεί να βγάζει χρήματα από τα δεδομένα σας; Ένα παράδειγμα που δίνει το Detox είναι το Skype. Άλλες εφαρμογές, όπως το Jitsi Meet and Signal, θα σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε με παρόμοιο τρόπο, αλλά διατηρούν τις συνομιλίες σας μη εμπορικές.
 
ΗΜΕΡΑ 7: ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ;
 
Το Facebook και η Google έχουν δημιουργήσει προφίλ ανάλογα με το ποιος πιστεύουν ότι είστε για να σας πουλήσουν σε διαφημιζόμενους  π ου θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα προφίλ και θα προβάλουν τις διαφημίσεις τους. Η Google ξέρει πόσο χρονών είμαι και αυτό είναι αλήθεια (ή έτσι φαίνεται). Το Facebook επίσης δεν με ξέρει τόσο καλά καθώς σκέφτηκα ότι θα το έκανε. Εγώ εργάζομαι για την υγειονομική περίθαλψη και τις ιατρικές υπηρεσίες και είμαι επίσης fun των αγωνιστικών αυτοκίνητων και των παιχνιδιών. Ωστόσο, γνωρίζει σωστά όλες τις συσκευές που κατέχω και νομίζω ότι είμαι η πρώτη που θα  υιοθετήσει μια καινούργια τεχνολογία και θα την αγοράσει και με μεγάλη ευκολία.
Αυτό βοηθά το Facebook να γνωρίζει τι να διαφημίσει σε εσάς - γι 'αυτό όταν ενημερώνετε το Facebook για τα ορόσημα της ζωής σας, είτε πρόκειται για νέα δουλειά, για νέο συνεργάτη, για νέο μωρό - τους λέτε ότι οι δαπάνες σας είναι έτοιμες να αλλάξουν.
Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό σε αυτή τη συλλογή δεδομένων. Το ψυχομετρικό προφίλ χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να μετρήσει πώς μπορείτε να ψηφίζετε ή να αισθάνεστε σχετικά με ορισμένα μέλη της κοινωνίας. Το Facebook έχει επιτρέψει στους διαφημιζόμενους να φτάσουν στους «εχθρούς του Εβραίους» ή να αποκλείσουν τους χρήστες από τη φυλή. Το 2016, ο ασφαλιστής αυτοκινήτων Admiral εργάστηκε σε μια εφαρμογή για να προβλέψει τον τρόπο οδήγησης των ανθρώπων από το πόσα θαυμαστικά  χρησιμοποίησαν.
Ίσως είναι σοφό να σκεφτείς λίγο περισσότερο την επόμενη φορά που πατάς 'Συμφωνώ';
 
ΗΜΕΡΑ 8: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΑΥΤΟΥ
 
Εάν δεν θέλετε να ξαναγεμίζετε δεδομένα, το Detox προτείνει να ορίσετε εβδομαδιαίους ή μηνιαίους στόχους για εσάς. Θα μπορούσατε να έχετε υπενθυμίσεις για να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας, να διαγράψετε το ιστορικό περιήγησής σας και να αξιολογήσετε τη χρήση των κοινωνικών σας μέσων. Προσφέρουν επίσης μια λίστα με εναλλακτικές εφαρμογές για χρήση ή διαχωρισμό λογαριασμών email για τα διάφορα μέρη της ψηφιακής ζωής σας.
Εκείνοι που θέλουν να δοκιμάσουν το Data Detox για τον εαυτό τους μπορούν να βρουν το πρόγραμμα εδώ ------ https://datadetox.myshadow.org/detox-----. «Προσπαθήστε να πάρετε τους φίλους και την οικογένειά σας μαζί στο πλοίο της εκκαθάρισης», λέει η Detox. "Είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της δημιουργίας του νέου ψηφιακού τρόπου ζωής σας και οι ενέργειές του στο διαδίκτυο έχουν σημασία. Κάθε φορά που σας επισημαίνουν, αναφέρετε ή ανεβάζετε δεδομένα σχετικά με εσάς, προσθέτετε στη συγκέντρωση δεδομένων σας, ανεξάρτητα από το πόσο ευσυνείδητοι ήσασταν ".
 
 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε επίσης

Το καλάθι είναι άδειο